Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

Informatie over Sosúa

Sosúa is één van de populairste badplaatsen van de Dominicaanse Republiek. Het is gelegen op 15 km ten oosten van Puerto Plata, hoofdstad van de provincie Puerto Plata aan de noordkust van het land.
Sosúa ligt aan een grote baai en bestaat uit twee wijken, El Batey en Los Charamicos, deze wijken zijn met elkaar verbonden door Playa Sosúa (het strand van Sosúa). Het 1 kilometer lange, Playa Sosúa, is ook de grootste toeristische attractie van Sosúa.
Aan de oostkant van de baai ligt de wijk El Batey, dit is de toeristenwijk van Sosúa, hier vind je de vele hotels, bars, restaurants, duikscholen, winkeltjes, enz.
Playa Sosúa
Playa Sosúa
Playa Sosúa
Playa Sosúa
Hier kun je een terrasje pikken overdag of 's avonds en je daarna in het nachtleven storten van El Batey met zijn vele bars en disco's.
En vanuit El Batey loop je zo naar het strand, Playa Sosúa, het is een prachtig zandstrand met vele watersportmogelijkheden. Langs het strand ligt een aaneenschakeling van souvenirwinkeltjes, restaurantjes en bars.
Aan de westkant van de baai ligt de wijk Los Charamicos, dit is de wijk waar de meeste Dominicanen wonen die in de toeristenwijk El Batey werken, dit is nog een authentieke Dominicaanse woonwijk met vele kleine winkeltjes maar ook typische restaurants en bars.

Hoe kom je er?

De meeste toeristen zullen landen op het vliegveld van Puerto Plata (Gregorio Luperón). Van hieruit is het ongeveer tien minuten rijden en je bent in Sosúa.
Als je landt in Santo Domingo (Las Americas), dan is het een uur of vier rijden met bus of taxi voordat je in Sosúa bent.
Gregorio Luperón International Airport (POP)
Vliegveld van Puerto Plata
Gregorio Luperón (POP)
Gregorio Luperón International Airport (POP)
Vliegveld van Puerto Plata
Gregorio Luperón (POP)
Land je in Santiago (Cibao), dan zul je in anderhalf uur in Sosúa zijn met taxi of bus.
Caribe Tours en Metro Tours onderhouden een bus-lijndienst tussen Santo Domingo - Santiago - Puerto Plata - Sosúa.

En als je daar bent?

Motoconcho's
Motoconcho's
In Sosúa is bijna alles op wandelafstand, van de winkeltjes in het centrum tot het strand. Op iedere hoek van de straat staan ook nog 'moto-conchos', bromfietstaxi's, die je voor een gering bedrag overal naar toe brengen, maar spreek altijd eerst de prijs met ze af.
Wil je wat verder weg, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden, taxi's, openbaar vervoer, het is allemaal aanwezig. Een auto of motor huren bestaat ook tot de mogelijkheden, maar denk eraan dat de meeste Dominicanen het niet zo nauw nemen met de verkeersregels.

Waar verblijf ik?

De meeste zullen reeds een hotel geboekt hebben via de reisorganisatie als ze aankomen. Maar er zijn bijna altijd wel hotelkamers beschikbaar, in alle prijsklassen.

Eten en drinken?

Als je niet voor het all-inclusive concept hebt gekozen is er een ruim aanbod aan restaurants, in alle prijsklassen. Je kan er van vele internationale keukens genieten.
En een bar of terras heb ja als het ware op iedere hoek van de straat.
Restaurant in Sosúa
Restaurant in Sosúa

Geld?

Geld wisselen
Geld wisselen
Normaal gesproken wordt er betaald met de nationale munt de Peso. Hotelkamers worden vaak met Dollars of Euro's betaald. De makkelijkste en goedkoopste manier om aan Peso's te komen is om te pinnen. Er zijn meerdere pinautomaten in Sosúa. Je hebt de keuze tussen Engels en Spaans bij de pinautomaten.
Je kan natuurlijk ook Dollars of Euro's meenemen en die daar omwisselen. Er lopen overal 'legale' geldwisselaars rond die je allemaal de beste koers willen geven. Wees op je hoede!

Wat kan je allemaal doen?

Je hoeft je niet te vervelen in Sosúa, er is van alles te doen. Er zijn veel watersport faciliteiten op en bij het strand. Er zijn ook een keur aan touroperators die allerhande trips en excursies aanbieden.
Daarbij is er natuurlijk ook nog het aantrekkelijke nachtleven van Sosúa met zijn bars, disco's en casino.
Playa Sosúa
Playa Sosúa


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Juego 4 - Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com