Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

27 december 2006

Artikel in Sosúa-Nieuws zette Sylvia aan tot actie

Sylvia Berkley is een erg sociaal betrokken vrouw. Waar ze kan staat ze klaar om mensen met raad en daad te helpen. Ze weet wat het is om gebrekkig te zijn, want ze lijdt zelf aan de gevolgen van polio, een ziekte die ze in haar jeugd kreeg, toen er nog geen vaccin tegen bestond.
Sylvia
Sylvia
Dat betekent dat ze snel moe is en wat moeite heeft met lopen en dragen.
Maar het weerhoudt haar niet om zich voor minder bedeelden in de wereld in te zetten. Tijdens een eerder verblijf in de Dominicaanse Republiek zag ze veel armoede. Later las ze in Sosúa-Nieuws over kinderen uit Sosúa en omgeving, die uit erg arme gezinnen komen en niet naar school kunnen omdat voldoende geld voor een verplicht schooluniform en schoolboeken ontbreekt. Sylvia sprak er met haar vrienden en kennissen over. Al spoedig kwam bij haar het plan op om naar Sosúa af te reizen om daar te onderzoeken wat ze voor die kinderen kan betekenen. Spontaan brachten al haar vrienden en kennissen een bedrag van 4000 euro bij elkaar! Sylvia boekte op eigen kosten een ticket en een verblijf in een hotel in Sosúa.

Schooluniform

Ze werd door Garry Kooy van het vliegveld afgehaald. De ruim twee weken die deze bijzonder vriendelijke vrouw in Sosúa doorbracht, gebruikte ze om zich te oriënteren en te onderzoeken hoe ze haar steun (en 4000 euro) het beste kon aanwenden. Ze wilde er zeker van zijn dat al het geld voor 100% ten goede kwam aan de hulpbehoevende kinderen. Ze onderzocht twee projecten.
Het eerste was onder leiding van Judy. Deze sympathieke vrouw leidt een schooltje in een heel arme buurt in El Batey de la Unión waar voornamelijk Haïtiaanse families wonen. Een groot deel van de families wonen er zonder verblijfsvergunning en zijn daar dus illegaal. Mede door het ontbreken van een geboortebewijs met handtekening van beide ouders hebben de kinderen van die gezinnen geen recht op gratis onderwijs.
Judy links en Sylvia naast Garry
Judy links en Sylvia naast Garry
De buurt waar de kinderen wonen
De buurt waar de kinderen wonen
Samen met een aantal vrijwillige onderwijzers verzorgt Judy onderwijs voor deze gedupeerde kinderen.
Maar het mankeert deze groep vrijwilligers aan schooluitrusting als tafels, stoelen, een bord, boeken, schriften en schrijfspullen. Ook hebben de kinderen geen schooluniform en geen schoeisel. Bovendien komen de kinderen vaak zonder ontbijt op school, dus een schoolontbijt zou ook geen overdadige luxe zijn. Ook moeten de onderwijzers een bescheiden salaris per maand hebben. Ze zijn al tevreden met 3000 peso per maand.
Maar het ontbreekt deze enthousiaste groep aan de financiële middelen en als de onderwijzerssalarissen niet meer betaald kunnen worden, loopt het project gevaar.

Sosúa Kids

Het tweede project loopt al enige jaren en is in handen van een heel enthousiaste groep (voornamelijk) Canadezen. Het project heet Sosúa Kids. De organisatie verzorgt voor kinderen van Sosúa gratis uniformen en schooluitrustingen als boeken, schriften en schrijfbenodigdheden. Deze organisatie verloopt vlekkeloos en ze hebben veel donateurs. Dank zij hen kunnen heel veel arme kinderen naar school en doorstuderen.
Sosúa Kids op school
Sosúa Kids op school
Sylvia besloot na lang wikken en wegen 3000 euro aan de Sosúa Kids te doneren en 1000 euro aan het project van Judy voor gedeeltelijk betaling van vier maanden onderwijzers-salarissen.
Sylvia wilde zekerheid dat het aan haar door vrienden toevertrouwde geld goed terecht zou komen, en heeft aan de leiding van deze organisatie gevraagd haar geld te beheren. Omdat het project van Judy nog geen duidelijke organisatievorm heeft met een goede financiële controle, zal via Sosúa Kids in 2007 nog drie maanden lang een deel van de onderwijzerssalarissen van het project van Judy betaald worden. Als Judy haar project juridisch geregeld heeft dan kan ze voortaan rechtstreeks donaties ontvangen.
Wil je meer informatie over het goede werk van Sylvia?
Kijk dan op haar site:
sosuakids.punt.nl
of mail haar: jylky@planet.nl


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com