Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

20 januari 2018

Nationale feestdag Nuestra Señora de la Altagracia

Op 21 januari wordt de nationale feestdag Nuestra Señora de la Altagracia (of in de volksmond dia de Altagracia) gehouden. Duizenden katholieke gelovigen zijn dan op pelgrimstocht naar de basiliek van Higüey om daar in deze betonnen kerk geluk en gezondheid af te smeken. Over waarom de basiliek werd gebouwd in Higüey zijn veel legendes in omloop. De meest populaire versie is dat de Spanjaarden in 1494 het kleine Taino Indiaanse dorp Higüey wilden innemen.
Basílica Catedral Nuestra Señora de la Altagracia
Basílica Catedral Nuestra Señora de la Altagracia
De indianen verzetten zich hevig en de Spanjaarden moesten bijna het onderspit delven. Maar de Spanjaarden zetten een groot houten kruis op met daaraan de afbeelding van de heilige maagd bevestigd. Volgens de legende begon het kruis miraculeus te gloeien waarop de Tainos besloten de strijd op te geven en waarop vervolgens de Spanjaarden de stad in handen kregen. Ter ere aan de deze geweldige gebeurtenis werd in 1954 begonnen aan de bouw van een basiliek, de voltooiing hiervan duurde maar liefst 18 jaar. De basiliek staat er ter ere van de heilige maagd Altagracia. In de basiliek staat dan ook zeer centraal een groot beeld in felle kleuren dat de heilige maagd Altagracia voorstelt. Ook in Sosúa wordt door de katholieke gelovigen de dag van de heilige maagd (el Dia de La Altagracia) gevierd. In de middag zal in het Centro de Convenciones (de bovenzaal van Sosúa Bay Casino) een herdenkingsfeest met veel gezang en muziek worden gehouden. Ook zal voor de gelovigen een speciale busreis vanaf Charamicos naar de basiliek in Higüey worden georganiseerd.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com