Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

13 januari 2018

Rolf van Castillo Mundo King is niet meer

Rolf R. Schulz is dinsdag 9 januari in Sosúa overleden. Rolf werd op 27 augustus 1942 in Thorn aan de Weichsel geboren. Zijn moeder was een virtuoos pianiste en operette zangeres. Zijn vader was bouwondernemer. Rolf was in Duitsland bouwkundig ingenieur. Hij vertelde ons dat hij met een aantal verbeteringen in de betonbouw kwam. De kosten van betonstort konden hierdoor gedrukt worden en op zijn uitvindingen werden patenten aangevraagd. Deze uitvindingen brachten zoveel geld op dat hij zonder geldzorgen zijn tijd aan zijn hobby's kon besteden.
Rolf R. Schulz
Rolf R. Schulz
Dat was het verzamelen van Haïtiaanse en Dominicaanse kunst in de vorm van beelden en schilderijen. Hiervoor liet hij een museum Castillo Mundo King in Sosúa bouwen. Hij steunde veel Dominicaanse en Haïtiaanse kunstenaars die in zijn museum hun werk mochten exposeren en die hij ook aankocht. Zijn levenswerk werd door binnenlandse en buitenlandse media opgemerkt en er werden diverse artikelen en documentaires over zijn prachtige museum met zijn unieke verzameling kunstwerk gemaakt. Rolf is niet meer, we weten niet wat er nu met zijn erfenis, zijn museum, gaat gebeuren. Wij hopen dat het in stand blijft en een beschermde status krijgt. Wij wensen familie van Rolf en zijn vele vrienden sterkte toe met het dragen van het verlies van zo'n geliefde inwoner van Sosúa. Een aantal (ex) Sosúa bewoners, waaronder Mirja Kraemer, wil binnenkort een herdenkingsbijeenkomst in het museum houden. Hierover hopen we later nader te kunnen berichten.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com