Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

9 november 2017

Museum Gregorio Luperón een bezoek meer dan waard

In Puerto Plata (Calle 12 Julio) kun je het geboortehuis van de volksheld Gregorio Luperón bezoeken. Het is nu ingericht als museum. Entree is 200 peso en je wordt dan rondgeleid door een zeer deskundige gids die met veel anekdotes de rondleiding erg leerzaam en spannend maakt. Gregorio Luperón was de leider van het herstel van de onafhankelijkheid na de Spaanse annexatie in 1863. Luperón sloot zich op tweeëntwintigjarige leeftijd aan bij een groep Dominicanen die in opstand kwam tegen de annexatie van Spanje door Pedro Santana.
Museo Gregorio Luperón
Museo Gregorio Luperón
Hij werd gevangengenomen, maar wist te ontsnappen en ging in ballingschap naar Haïti, de Verenigde Staten en Curaçao. Hij keerde heimelijk terug en nam deel aan de Sabaneta-opstand van 1863. Het Spaanse leger werd verslagen en Luperón aanvaardde tijdelijk de functie van vice-president van de regering. Hij herstelde de Republiek en ging terug naar zijn geboortestad Puerto Plata.
Wat veel mensen niet weten is dat Puerto Plata, zij het maar voor 11 maanden, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is geweest. Dat was van 6 oktober 1879 tot 1 september 1880. Gregorio Luperón liet zich toen zeer tegen zijn zin tot president benoemen. In deze 11 maanden herstelde hij de handel en export, bracht de schuldenlast terug, organiseerde de brandweer, het leger en het onderwijs. Onvoorstelbaar wat hij in deze korte periode voor het land voor elkaar kreeg.
Het is dan ook wel te begrijpen dat in Sosúa maar ook in Puerto Plata veel stichtingen, scholen en straten naar de volksheld Gregorio Luperón zijn vernoemd.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Juego 4 - Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com