Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

3 november 2017

Vissers willen een viskraam

Iedere ochtend tegen vijf uur trekken de vissers bij de monding van de Sosúa rivier hun kleine bootjes over de zandbank om op visvangst te gaan. Tegen negen uur zijn ze weer terug met hun gevangen vis, kreeft, krab en inktvis. Aan de monding van de Sosúa rivier hebben de vissers een klein visrestaurantje. Om het te bereiken moet je in Charamicos door een natuurgebied naar beneden waar voorheen de wijk El Tablón was.
Vissers willen een viskraam
Vissers willen een viskraam
Vooral bij regenachtig weer is het een hele onderneming om het dan glibberige pad veilig naar beneden af te dalen. Bijna geen toerist weet bovendien van het bestaan van dit restaurantje of durft het aan deze tocht naar beneden te maken. De vissers zijn nu met een plan gekomen het prieeltje aan de ingang van Charamicos (tegenover de kerk) in te richten als viskraam. Ze hopen hiervoor toestemming en hulp van het gemeentebestuur en donaties van ondernemers te krijgen. Er moeten dan koelkasten komen waarin de verse schoongemaakte vis hygiënisch bewaard wordt. Aan de wand komen dan foto’s van de verschillende vissoorten, kreeften, krabben en inktvissen met een korte omschrijving. Zowel de restaurants als particulieren kunnen daar dan terecht voor verse waar. Aan toeristen kan dan uitleg worden gegeven over de soorten vis en de beste bereidingswijze. Iedereen wordt er wijzer van: de vissers kunnen hun vers gevangen vis kwijt, de restaurants weten zich verzekerd van verse waren en voor de toerist is het een bezienswaardigheid.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Restaurant Hispaniola Diners Club
Easter Brunch @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Island Breeze Band & Dick Lupino @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com