Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

21 juli 2017

Colegio Evangelico Asher Sosúa

Het Ministerie van Onderwijs in de Dominicaanse Republiek heeft Colegio Evangelico Asher laten weten dat deze school behoort tot de beste 25 scholen van de Dominicaanse Republiek. In totaal zijn daar ca. 3.500 scholen. Colegio Asher vangt, naast andere leerlingen, de allerarmste kinderen op onder wie ook Haïtiaanse vluchtelingetjes. In 2006, 3 maanden na de oprichting van de school, was er nog steeds geen geld om de leraren te betalen en de Nederlandse Stichting Help Sosuakids naar School steunt sindsdien Colegio Asher. In tegenstelling tot katholieke scholen, ontvangen protestantse scholen, zoals deze, geen geld van het ministerie, maar moeten wel voldoen aan alle eisen van de overheid.
Colegio Evangelico Asher
Colegio Evangelico Asher
Judith Arvelo de Terrero, oprichtster van de school, heeft altijd naar hoogwaardig onderwijs gestreefd en is daar nu, samen met haar man en leerkrachten, in geslaagd. Gelukkig komt er al jarenlang ook aanzienlijke hulp uit Canada, waardoor het aantal leerlingen kon groeien van 60 naar ca. 300 en er grote nieuwe schoolgebouwen voor Colegio Asher zijn neergezet. De Stichting Help Sosuakids naar School is haar donateurs dankbaar voor hun steun, waardoor allerarmste kinderen het beste onderwijs kunnen krijgen. Ook het schooluniformen project van de stichting zorgt ervoor dat vele andere kansarme kinderen met schooluniform en leermateriaal naar de openbare school kunnen. Zo helpt de stichting kansarme kinderen ongeacht hun religieuze achtergrond. In 2016 is de Stichting Help Sosuakids naar School begonnen met het inrichten van een bibliotheek in een van de gebouwen van Colegio Asher. Scholieren en wijkbewoners kunnen gebruik maken van de boeken, die echter niet uitgeleend worden. De bibliotheek draagt bij aan het vermeerderen van kennis. Indien er meer geld wordt gedoneerd, kan de bibliotheek verder worden uitgebreid.
Web: www.sosuakids2school.nl


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com