Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

26 mei 2017

Nederlandse inburgeringscursus voor Dominicanen

Sinds anderhalf jaar geeft Nucita de los Santos Vasquez van Leuveren Nederlandse les aan Dominicanen die graag hun inburgeringsexamen willen halen. Dominicanen uit het hele land komen naar Santiago voor les bij de Nederlandse Nucita, die met veel passie en plezier haar leerlingen én hun partners begeleidt in het hele inburgeringsproces.
Nederlandse inburgeringscursus
Nucita is naast docente Nederlands zelf ook ervaringsdeskundige. Ze vertelt geëmotioneerd: toen mijn Dominicaanse man enkele jaren geleden bij mij in Nederland kwam wonen, heb ik het inburgeringsproces zelf ook meegemaakt en daardoor weet ik als geen ander welke frustraties het met zich mee brengt. Het is voor een Dominicaan echt niet makkelijk om Nederlands te leren terwijl jij als partner in Nederland zit. Je moet veel geduld opbrengen en het kost veel tijd en geld. Informatie is soms lastig te vinden en het geeft vooral veel stress voor en tussen beide partners. Daarom geeft het me ontzettend veel voldoening om de Nederlands-Dominicaanse koppels hier bij te kunnen helpen en de 'pijn' te verzachten door ze persoonlijk te begeleiden het proces van inburgering zo snel en efficiënt mogelijk met succes af te ronden.
Nucita vervolgt enthousiast: Mijn lessen omvatten veel meer dan alleen het voorbereiden op het inburgeringsexamen. Ik maak écht connectie met al mijn leerlingen en voel me betrokken bij hun persoonlijke verhaal. Ik coach mijn studenten ook hoé ze moeten studeren, wat voor sommigen nog best lastig is. Ik probeer ze veel zelfvertrouwen te geven want ze zijn vaak (onnodig) onzeker. De lessen zijn meestal in groepjes van 2 a 3 personen dus er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Het is voor de leerlingen belangrijk om op een ontspannen en plezierige manier te leren, want dan boeken ze het snelste resultaat, dus wordt er ook veel gelachen tijdens de lessen. De Nederlandse partner krijgt na elke les een kort verslag over de vorderingen van zijn/haar partner en ik geef hem/haar ook tips om samen met hun Dominicaanse partner te studeren. Daarnaast kan het koppel altijd bij mij terecht met hun vragen over de inburgeringsprocedure. Als ik ze ergens mee kan helpen, doe ik dat graag.
De leerlingen krijgen bij Nucita vanaf het eerste moment te maken met Nederlandse punctualiteit, planning en structuur, want afspraak is afspraak en op tijd komen is belangrijk. Maar de Hollandse gezelligheid en gastvrijheid hoort er ook bij, want Nucita serveert elke les de heerlijkste cappuccino.
Er start half juni weer een nieuwe Inburgeringscursus voor beginners. De cursus bevat 12 lessen van 3 uur. De duur van de cursus is ongeveer 2,5 a 3 maanden. Afhankelijk van het leerniveau van de leerlingen kunnen er nog extra lessen worden bijgeboekt. Kosten zijn vanaf € 200,- per maand inclusief alle lesmaterialen (waaronder ook videomateriaal), drankjes en persoonlijke begeleiding. Nucita werkt samen met de Nederlandse ambassade in Santo Domingo en coördineert examenafspraken voor al haar leerlingen met de ambassade.
Ook Dominicanen die slechts één specifiek examenonderdeel willen herhalen kunnen bij Nucita terecht, alsmede Dominicanen die echt Nederlands willen leren buiten het inburgeringsexamen om.
Iedereen is welkom voor een gratis en geheel vrijblijvende introductieles van 3 uur alvorens te beslissen of men wil starten met de cursus. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt.
Voor meer informatie en recensies over de Nederlandse lessen van Nucita de los Santos Vasquez van Leuveren verwijzen we je naar Facebook-inburgeren.in.DR
Voor vragen of het maken van een afspraak kun je bellen of een whatsapp sturen naar +1 809 978 9658


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Voramar BBQ Party
Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com