Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

19 mei 2017

René José Kirchheimer de laatste der Mohikanen?

René Arena (zijn artiestennaam) voelt zich als de laatste der Mohikanen in Sosúa. Hij is zoon van Arthur Kirchheimer, één van de eerste Joodse pioniers die in begin jaren '40 een veilig onderkomen in Sosúa vond. René vindt dat de rijke geschiedenis van Sosúa aan het verdampen is. Natuurlijk het park Mirador aan het eind van Calle Dr. Rosen, met een standbeeld in de vorm van een David Ster ter herinnering aan de Joodse vluchtelingen wordt zeer goed door de gemeente onderhouden. Maar bijvoorbeeld het park Herman Strauss gelegen aan de doorgangsweg bij Mulata 2, is totaal verwaarloosd. Ook de herdenkingsplateau van de moord op Ing. Pedro Clisante en Dr. Alejo Martínez is nog nauwelijks herkenbaar. In Sosúa stonden Pedro Clisante en Dr. Alejo Martinez bekend als tegenstanders van het regiem van dictator Trujillo. Maar de plaquette met daarop de namen van deze twee model burgers is echter totaal verwaarloosd. Een ander voorbeeld is restaurant La Roca. Na een brand en verdere afbraak is van dit voor de historie van Sosúa belangrijke gebouw, bijna niets meer over.
René Arena (René José Kirchheimer)
René Arena (René José Kirchheimer)
René denkt met weemoed terug aan de gezelligheid en gemeenschapszin van bar/restaurant Oasis.(nu Rocky’s bar) in de Dr. Rosenstraat nr. 24. Daar kwam hij als tiener samen met zijn vader en moeder om te genieten van de goede muziek, gezang, een schaak of kaartspelletje en een kopje koffie met Apfelstrudel. Maar het lijkt wel dat de overheid deze rijke geschiedenis wil vergeten en alles zet op het materiele gewin. Vergeten wordt de rijke bijdrage die de Joodse gemeenschap voor Sosúa betekend heeft. René voelt zich Sosúa en hij is Sosúa en hij wil niet dat deze erfenis verloren gaat.
FB René: renejkir


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Voramar BBQ Party
Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com