Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

12 maart 2017

Bijeenkomst met Migración en Toerisme

Dinsdagochtend 7 maart vond in het amfitheater van Casa Marina Reef een bijeenkomst plaats met vertegenwoordigers van het ministerie van Migración en Toerisme. Voor deze bijeenkomst waren alle expats die in Sosúa verblijven uitgenodigd. De aanleiding voor deze bijeenkomst was de door Migración en militairen op 2 februari in de straten van Sosúa gehouden actie. De zaal van amfitheater van Casa Marina Reef was deze dinsdagochtend gevuld met voornamelijk expats. Op het podium zaten vertegenwoordigers van Migración, Toerisme, gemeentebestuur, ADSS en militairen. Voor Migración was Rafael Antonio Núñez en Julio Almonte voor Toerisme aanwezig. Julio Almonte startte de bijeenkomst met uitgebreide excuses voor de acties van afgelopen 2 februari. Hij verzekerde de aanwezigen dat iedere expats en toerist voortaan zonder vrees voor arrestatie over straat kan lopen. Er zal niemand meer worden gearresteerd.
Bijeenkomst met Migración en Toerisme
Bijeenkomst met Migración en Toerisme
Bijeenkomst met Migración en Toerisme
Bijeenkomst met Migración en Toerisme
Vervolgens kregen de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen. De voorzitter van de stichting ADSS (stichting ter stimulering van de ontwikkeling van Sosúa) de heer Andrés Pastoriza vertaalde dan steeds het gesprokene naar het Engels. Van alle kanten werd kritiek geuit over de onduidelijke en langdurige procedures voor het verkrijgen of verlengen van een residentie. Rafael Antonio Núñez zei dat voortaan bij verlenging van een residentie slechts de cedula, residentie en paspoort overlegd hoeft te worden. Op de website van Migración zal deze procedure bekend worden gemaakt. Ook werd beloofd dat op het stadhuis van Sosúa (over een week) een ambtenaar van Migración voortaan spreekuur zal houden waar hulp wordt geboden bij het verkrijgen van een residentie. Ter afsluiting beloofde Julio Almonte dat er binnenkort nog een bijeenkomst met de politie zal volgen. Dit om problemen met het verkrijgen van de benodigde documenten voor het verkrijgen of verlengen van een residentie te bespreken.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Restaurant Hispaniola Diners Club
Easter Brunch @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Island Breeze Band & Dick Lupino @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com