Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

22 februari 2017

In memoriam Don Herman Manfred Strauss

Maandagavond 20 februari vernamen we dat Herman Strauss deze middag tijdens een middagslaapje aan een hartstilstand in zijn huis in Sosúa overleden is. Herman Strauss zou binnenkort 80 jaar worden. De familie Strauss behoort tot de eersten Joodse vluchtelingen die begin jaren 40 van de vorige eeuw een veilig onderkomen in Sosúa kregen. Herman Strauss groeide op in Sosúa en vervulde daar vele sociale functies. Hij zette zich in ten bate van de gemeenschap van Sosúa en omgeving.
Don Herman Manfred Strauss
Don Herman Manfred Strauss
Onder andere was hij de drijvende kracht achter de 'Rotery Club' en 'La Asociasión para el Desarrollo de Sosúa' Ook had hij een eigen stichting 'Foundation Strauss' waarmee hij arme gezinnen ondersteunde met levensmiddelen (kerstpakketten), bouwmaterialen en school benodigdheden. Herman Strauss was tot aan zijn pensioen directeur van de firma Productos Sosúa. Een zuivel en vleeswaren bedrijf dat door de Joodse gemeenschap werd opgericht. Het bedrijf stond onder de bevolking bekend als zeer sociaal voor zijn werknemers. De laatste jaren leefde Herman Strauss wat teruggetrokken omdat zijn gezondheid achteruit ging. Nu is hij er niet meer en we zullen deze zo sociaal betrokken man missen. Don herman Strauss zal woensdagmiddag 22 februari in het familiegraf op het Joodse kerkhof van Sosúa worden bijgezet. We wensen zijn familie en vrienden alle sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com