Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

21 januari 2017

Eugenio Maria de Hostos stichter van het onderwijs

Woensdag 11 januari werd in de scholen in het hele land, dus ook in Sosúa, herdacht dat Eugenio Maria de Hostos op 11 januari 1839 in Puerto Rico werd geboren. Hij was een pedagogische vernieuwer en een groot voorvechter van onderwijs voor vrouwen. In 1875 kwam hij op 30 mei op uitnodiging Gregorio Luperón, naar Santo Domingo waar hij een lagere school oprichtte waar zijn didactische ideeën in de praktijk werden gebracht. In Santo Domingo ontmoette hij ook Salomé Ureña (beroemd dichteres, zij staat op het 500 peso biljet afgebeeld) die een school voor meisjes had geopend. Hostos en Salomé werden goede vrienden en Salomé trachtte de didactische vernieuwingen van Hostos in haar school in de praktijk te brengen. In dat zelfde jaar reisde Hostos af naar Puerto Plata waar hij wederom op uitnodiging van Gregorio Luperón, deelnam aan verschillende bijeenkomsten van uitgeweken Cubanen, Puertoricanen en vrijzinnige Dominicanen. De katholieke kerk verzette zich hevig tegen de onderwijsvernieuwingen van Hostos en veroordeelden vooral het te vrijzinnige onderwijs voor vrouwen. Hostos gaf namelijk wiskunde, scheikunde, biologie, sterrenkunde, (kunst) geschiedenis en filosofielessen aan meisjes.
Eugenio Maria de Hostos
Eugenio Maria de Hostos
In de door de nonnen geleidde scholen was alleen aandacht voor godsdienstonderwijs, bloemschikken en goede manieren en het vinden van een goede huwelijkspartner.
Eugenio Maria de Hostos was een groot pedagoog, onderwijsvernieuwer en geweldloze vrijheidsstrijder en ter herinnering aan deze beroemde man zijn er (in de USA, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en Peru) scholen, universiteiten en een vliegveld naar hem vernoemt.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Restaurant Hispaniola Diners Club
Easter Brunch @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Island Breeze Band & Dick Lupino @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com