Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

29 augustus 2016

Bibliotheek voor Colegio Asher

In 2006, alweer10 jaar geleden, begonnen wij kansarme kinderen in de omgeving van Sosúa en Puerto Plata naar school te helpen. In al die jaren hebben wij grote hoeveelheden schoolspullen voor de kinderen meegebracht. Daarnaast hebben wij ook 10 jaar lang het salaris van aantal leraren van de Colegio Asher betaald. Wij kunnen zeker tevreden terugkijken op het bereikte resultaat, maar blijven wel vooruit kijken en denken.
Het Colegio Asher heeft, dankzij belangrijke hulp uit Canada, de beschikking gekregen over nieuwe schoolgebouwen. Mede hierdoor kan het aantal leerlingen van de school in toekomst groeien van 230 naar ongeveer 500.
Colegio Asher
Colegio Asher
Onze stichting heeft in overleg met het Colegio Asher besloten een bibliotheek in een van de gebouwen op te zetten. Niet alleen de leerlingen van het Colegio zullen hiervan gebruik kunnen maken, maar ook andere kinderen uit de straatarme wijk El Batey la Union. Naast Dominicanen wonen in die wijk vooral veel gevluchte Haïtianen.
Veel arme Dominicanen en Haïtianen hebben helemaal geen kennis van het internet. De opzet van een bibliotheek met naslagwerken en veel leer- en lesboeken is daarom in de komende jaren nog helemaal niet achterhaald en overbodig. Het zal nog vele jaren duren voordat het gebruik van computers en internet er structureel is ingevoerd en voor iedereen toegankelijk is.
Wil iemand ons helpen de bibliotheek verder in te richten en geld voor de aanschaf van wat boeken te geven, dan is dat heel welkom op rekening nummer NL30ABNA0572739818 van onze Stichting Help Sosuakids naar School. Wellicht ook een idee voor bezoekers aan de Dominicaanse Republiek, die de armoede daar gezien hebben en toch iets daaraan willen doen.

Stichting Help Sosuakids naar School
www.sosuakids2school.nl


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com