Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

15 juli 2016

Attentie voor verwaarloosde monumenten

Burgers van Sosúa die zich betrokken voelen bij een positieve ontwikkeling van hun stadje, vragen het gemeente bestuur voor behoud van historische monumenten. Het park Mirador aan het eind van Calle Dr. Rosen, met een standbeeld in de vorm van een David Ster ter herrinnering aan de Joodse vluchtelingen wordt wel zeer goed door de gemeente onderhouden. Maar bijvoorbeeld het park Herman Strauss gelegen aan de doorgangsweg bij Mulata 2, is totaal verwaarloosd. Het park werd door betrokken bewoners 9 november 2009 geopend ter nagedachtenis aan de 'Kristallnacht' van 9 november 1938 in Nazi Duitsland. Ook de herdenkingsplateau van de moord op Ing. Pedro Clisante en Dr. Alejo Martínez is nog nauwelijks herkenbaar.
Monumento Histórico
Monumento Histórico
Monumento Histórico
Monumento Histórico
In Sosúa stonden Pedro Clisante en Dr. Alejo Martinez bekend als tegenstanders van het regiem van dictator Trujillo, want beiden waren lid van een rechts liberale oppositie partij. Eind juni 1961 werden beiden door de geheime dienst onder leiding van Jhonny Abbes, vermoord. Om deze slachtoffers van het terreur regiem niet in de vergetelheid te laten geraken zijn er twee straten naar hen vernoemd. Maar de plaquette met daarop de namen van deze twee model burgers is echter totaal verwaarloosd. Een ander voorbeeld is restaurant La Roca. Na een brand en verdere afbraak is van dit voor de historie van Sosúa belangrijke gebouw, bijna niets meer over. De bezorgde burgers van Sosúa doen nu een beroep op het nieuw gekozen gemeente bestuur deze historische monumenten in ere te herstellen.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Hotel Voramar All you can eat BBQ-party
Restaurant Hispaniola Diners Club
Restaurant Hispaniola Diners Club
Easter Brunch @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Island Breeze Band & Dick Lupino @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com