Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

22 juni 2016

4,5 miljoen op de armoedegrens

Toeristen en residenten die Sosúa al zo’n 20 jaar af langer bezoeken of er wonen, zullen het beamen: Sosúa is meer welvarend geworden in de loop van deze 20 jaar. De meeste wegen zijn nu geasfalteerd en veel houten huisjes zijn vervangen door stenen huisjes. Zag je twintig jaar geleden nog veel oude auto's en taxi's rondrijden, nu zijn het bijna allemaal moderne auto’s. Het land is duidelijk meer welvarend geworden. Maar de toename van de welvaart geldt helaas niet voor iedereen. Bijna de helft van de bevolking, zo’n 45,7 %, leeft onder de armoede grens. Veel bewoners van Charamicos, Sosúa Abajo, Maranatha, La Unión en Villa Liberación zijn werkloos en kunnen zich hooguit één maaltijd per dag veroorloven.
4,5 miljoen op de armoedegrens
4,5 miljoen op de armoedegrens
Dankzij acties van de vrijwilligers van stichting ‘Sosúakids’ kunnen gelukkig veel kinderen naar school. Want dankzij deze vrijwilligers krijgen zo’n 600 kinderen een schooluniform en een rugzakje met school benodigdheden. Het probleem is dat veel banen in het onderwijs en bij de overheid alleen toegankelijk zijn voor (onbekwame) partijleden van de regerende partijen. Nepotisme en cliëntelisme vieren hoogtij en maken dat gekwalificeerde mensen niet of zeer moeilijk aan een baan kunnen komen. Het toerisme in Sosúa heeft inderdaad voor veel werkgelegenheid gezorgd. Maar de lonen daar zijn dermate laag (tussen 8000 tot 10.000 peso per maand) dat een gezin daar onmogelijk van kan leven. De herkozen president Danilo Medina heeft al aangekondigd dat het creëren van een sociaal vangnet in de vorm van pensioenen, kinderopvang en ouderenzorg en het creëren van banen zijn eerste prioriteiten zijn. Ook wil hij verder gaan met de drastische verbetering en uitbreiding van het onderwijs. Dus er is nog hoop op verbetering.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Tadeu de Marco @ Swiss Italian Restaurant Paradas Choco House of Music
BBQ Party @ Restaurant Hotel Voramar
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com