Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

5 februari 2016

Sosúa bereidt zich voor op het Zika virus

Maandagmiddag tegen half vijf werd een bijeenkomst in het amfitheater van het Casa Marina Resort gehouden. Tijdens deze bijeenkomst die door meer dan 70 personen werd bezocht, werd gesproken over de gevaren van de Zika virus en de mogelijkheden dit virus te bestrijden. Dr. Wady Musa was aanwezig om met behulp van een dia projector toelichting te geven over de mug (Aedes Aegypti) of tijgermug, die de verspreider is van dit hinderlijke en soms gevaarlijke Zika virus. Daarna kwamen de mogelijkheden van bestrijding aan de orde. Naast bedekkende kleding en het gebruik van anti muggen spray moeten bovenal de broedplaatsen van de mug bestreden worden. Ieder stilstaand watertje in weggegooide flessen, in bloempotten, dakgoten, potten en pannen, maar vooral in oude autobanden, is een broedplaats voor deze mug. Onder de aanwezigen bevonden zich vertegenwoordigers van buurtverenigingen, kerken, politie, luchtmacht en gemeentebestuur.
Bijeenkomst in Casa Marina
Bijeenkomst in Casa Marina
Bijeenkomst in Casa Marina
Bijeenkomst in Casa Marina
De burgemeester Ilana Neumann vroeg dan ook de aanwezigen actie in hun wijk of buurt te ondernemen. De aanwezigen beloofden deze week al hun buurtgenoten te activeren om gezamenlijk alle rondslingerende bakjes, flessen en autobanden op te ruimen. De burgemeester beloofde twee vrachtwagens in te zetten die het verzamelde zwerfgoed komen ophalen en naar de vuilnisstort zullen brengen. De vertegenwoordiger van Tractor del Norte merkte op dat bij de vuilnisstort in La Unión duizenden oude autobanden liggen die ieder op zich een broedplaats voor deze gevaarlijke mug oplevert. Ook die banden moeten verzameld worden en in een diepe kuil, afgedekt met aarde, bewaard blijven totdat ze gerecycled kunnen worden. Komende dagen kunt U buurtbewoners naarstig in de weer zien met het verzamelen van potentiële broedplaatsen van deze ziekte overbrengende mug. Een helpend handje toesteken is dan nooit weg.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com