Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

27 september 2015

Kite Beach van Cabarete gaat aan erosie ten onder

Vanaf Sosúa gezien ligt de Kite Beach aan het eind van Cabarete, daar waar de doorgangsweg een flauwe bocht naar rechts maakt. Het oceaan water komt daar bij vloed tot aan de buitenste muren van de daar aanwezige hotels en restaurants. Met zandzakken, cementblokken en puin proberen de eigenaren van deze ondernemingen het wassende water buiten de deur te houden. Het wordt veroorzaakt door een golfstroom die precies langs dit gedeelte van de kust stroomt en het strandzand, dag in en dag uit, de oceaan in sleurt. Dit effect wordt nog versterkt door steeds aanwezige wind die vanuit de oceaan de beukende golven extra krachtig maken. Dit is de steeds waaiende wind waar Cabarete zo beroemd om is en waar de watersport liefhebbers steeds dankbaar gebruik van maken. Volgens deskundigen is het probleem van deze strand erosie vrij eenvoudig te verhelpen. Hiervoor moet een strekdam aangelegd worden die de golfstroom laat afbuigen. Daardoor ontstaat een verandering van stroming waardoor er juist strand aangroei plaats vindt.
Kite Beach
Kite Beach
De pier kan dan ook nog ingezet worden als toeristische attractie. Op de pier kunnen souvenir winkeltjes, vis restaurants en dergelijke gevestigd worden. Ook zal het een ideale plek zijn voor sportvissers. De ondernemers van Cabarete zijn al bereid om een aandeel in de kosten te leveren. Het wachten is nu op de overheid (gemeente bestuur en het Ministerie van Toerisme). Maar langer wachten kan fataal zijn, het water staat immers al aan de voordeur van deze ondernemingen.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Los Sobrevivientes @ Swiss Italian Restaurant Paradas Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com