Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

19 augustus 2015

Ilana Neumann verantwoorde haar beleid

Zondag 16 augustus werd de 'Día de la Restauración' gevierd. Onder de bezielende aanvoering van generaal Gregorio Luperón werd op 16 augustus 1863 de Spanjaarden tot overgave gedwongen en het land uitgezet. De Dominicaanse Republiek werd hiermee voor de tweede keer tot een onafhankelijk land uitgeroepen.
Ilana Neumann verantwoorde haar beleid
Ilana Neumann verantwoorde haar beleid
Dit was voor burgemeester Ilana Neumann een ideale gelegenheid om haar beleid van de voorgaande vijf jaren voor het gehele stadbestuur en ondernemers van Sosúa te verantwoorden en toe te lichten. Ze opende haar toelichting met een citaat uit de Bijbeltekst van Mattheüs 07:20: 'Aan hun vruchten zult gij hen kennen'. Zij vervolgde haar toespraak met het uitspreken van haar geloof in de kracht en enthousiasme van de jongeren. Daarom had zij in de afgelopen vijf jaar veel in de jongeren van Sosúa geïnvesteerd. Ze noemde daarbij de ontwikkelingen op sportgebied, cultuur en onderwijs. Ze wees op de aanleg van sportaccommodaties en de opening van een cultuurhuis (Casa de Arte).

Sosúa Sharks

Honderden jongeren bezochten in het cultuurhuis muziekprogramma's, cursussen pottenbakken, schilderen, muziek, liederen en dansen. Bovendien zijn er voortdurend kunst exposities die gratis voor het publiek toegankelijk zijn. Meer dan 300 jongeren voltooiden de cursus sierraden vervaardigen en tientallen jongeren namen deel aan het stedelijk koor en strijkorkest. Daarnaast werd er geïnvesteerd in de stedelijke brandweer waardoor deze voortdurend paraat en adequaat kan optreden bij calamiteiten. Verder werden culturele evenementen georganiseerd waaronder de patronales feesten, het Multiculturele Festival, het Jazz Festival en het Zomer Festival. Ook waren uitgaven ter ondersteuning van arme gezinnen. Zo werden doodkisten gratis beschikbaar gesteld. Sportuitrustingen gedoneerd, schoolbenodigdheden uitgereikt, sporttoernooien voor de jeugd opgezet.
Ilana Neumann verantwoorde haar beleid
Ilana Neumann verantwoorde haar beleid
Ook de succesvolle basketbalploeg 'Sosúa Sharks' werd gesponsord. Ook kregen arme inwoners gratis medische hulp aangeboden.
Sosúa is veranderd in het culturele centrum van de noordkust. Volgens de burgemeester zijn de bewoners van deze badplaats nu weer trots om inwoner van Sosúa te zijn.

Informatie en foto's: Félix Corona


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Voramar BBQ Party
Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com