Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

2 juli 2015

2 SAR honden voor Puerto Plata

Léon Alter (Amerikaan geboren in Canada) en Chris Beken (Belg) beiden ex militairen zijn reeds geruime tijd vrienden hier op de Dominicaanse Republiek. Léon Alter is als ex militair vooral actief als Co-founder bij Crime stoppers Dominican Republic en chef veiligheid bij DDT Events. Chris is actief als persman voor Sosúa-Nieuws, eigenaar van Venga strandbar in Sosúa en werkt deeltijds als manager in hotel Don Andres. Bij de verdwijning van Patrick Brown aantal weken geleden hier in Sosúa was Léon vooral actief bij het opsporen van Patrick samen met het SAR team van Fuerza Area en de Defensa Civil.
Leon en Chris
Leon en Chris
Na zes dagen werd Patrick Brown dankzij Léon gevonden. De familie van Patrick wilden hiervoor iets terugdoen en kwamen tot het besluit om 2 SAR honden te schenken aan het SAR Team van de Fuerza Area Puerto Plata. Dankzij Chris werd Léon in contact gebracht met een vriend van Chris in Miami die K9 dogs traint en opleid, namelijk Robby Hermans die samen met Chris militair was in België. SAR honden zijn vooral voor het opsporen van mensen en wapens. Deze twee honden zullen worden ingevlogen in Puerto Plata op 23 juli. De overhandiging aan La Fuerza Area, aan Generaal Richard Vasques Jiménez zal gebeuren op 25 juli. De Trainer van deze honden zal een tijdje in de DR verblijven om 4 mensen op te leiden om met deze honden te kunnen werken. Het prijskaartje van deze honden is heel hoog, namelijk 10000 US dollar. Maar door het verhaal van de verdwenen Patrick, en door de schenking van de familie Brown uit OTAWA, laat ook de K9 zijn goede kant zien en levert de honden voor de helft van de prijs. Ook Léon en Chris zijn blij met dit hele gebeuren en het SAR team van de Fuerza Area in Puerto Plata en de Defensa Civil zijn blij om in de toekomst met deze honden te mogen werken.
Met dank aan de familie Brown uit Ottawa.

Door Chris Beken


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Voramar BBQ Party
Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com