Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

16 mei 2015

Protesttocht toeristische route

Onlangs hebben bewoners, die aan de toeristische route wonen, een protesttocht gehouden vanwege het uitblijven van de reparatie van deze verbindingsweg. Deze toeristische weg loopt vanaf de Grande Parade (Puerto Plata) naar Santiago. De toeristische route voert door de mooiste natuur van de Dominicaanse Republiek. Men ziet daar schilderachtige dorpjes, prachtige vergezichten en de mooiste vegetatie. Door de vele regenbuien is de weg moeilijk begaanbaar, hoewel het met een vierwiel aangedreven auto nog wel te doen. De bewoners hebben nu een protesttocht met ezels, paarden, karren en te voet vanaf de Gran Parade tot Santiago gehouden hetgeen toch 40 kilometer is.
Protesttocht toeristische route
Protesttocht toeristische route
In Santiago hebben ze om een onderhoud met de gouverneur verzocht. Ze zijn boos en erg verontwaardigd omdat president Danilo Medina en de minister van Openbare Werken, Gonzalo Castillo, eerder hadden toegezegd de weg te repareren. De bewoners van de gehuchten die langs de route wonen zijn nu zwaar gedupeerd. Het zijn doorgaans kleine keuterboertjes die leven van de opbrengst van hun lapje grond. Ze verkopen hun waren op de markten in Santiago, Luperón en Puerto Plata. Voor deze boeren zijn deze markten nog maar nauwelijks bereikbaar. Volgens Basilio Peralta (leider van de gemeenschap) zie je dat veel boeren nu gedwongen zijn naar Santiago of Puerto Plata te verhuizen. Basilio Peralta zei ook dat voorheen de toeristische route voor veel vakantiegangers een gezochte route was om van de prachtige natuur te genieten. Dat bracht voor de bewoners door verkoop van drank en voedsel ook geld in het laatje. Ook deze inkomstenbron is nu opgedroogd. Voor de bewoners aan de toeristische route staat het water nu echt aan de lippen.
Informatie: El Caribe


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Aperitivo & Mega VT @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Hotel Voramar - Shasliek - Pincho Special
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com