Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

25 april 2015

Victor Belén gaat een tekenfilm maken

Victor Belén is beeldend kunstenaar en heeft zijn atelier om de hoek bij de Checkpoint bar in Sosúa. Hij is een voortreffelijk kunstschilder en beeldhouwer. Maar daarnaast besteedt hij veel tijd aan het tekenen van cartoons. Het zijn spotprenten waarmee hij het gedrag van overheidsfunctionarissen op de korrel neemt. Veel van deze spotprenten zijn in een aantal landelijke kranten geplaatst. Hierbij werkt hij veel met 'Masango el Taino', een fantasie creatuur. Masango el Taino is een Taino Indiaan, dus een lid van de oorspronkelijke bewoners van het eiland die door de moordzucht van de Spanjaarden en uitheemse ziektes zijn uitgemoord. Victor gebruikt zijn Taino figuur om wangedrag van politie, advocaten, politici humorvol te kritiseren. Nu heeft hij door het ministerie van Toerisme de opdracht gekregen een korte tekenfilm te maken over het leven van de Taino Indianen. Hij heeft hiervoor al een opname studio in Sosúa beschikbaar gekregen.
Masango el Taino
Masango el Taino
Victor Belén
Victor Belén
Als de korte versie van de tekenfilm geslaagd is, volgt een vervolg opdracht voor een mini serie over het leven van de Taino Indianen. Dit natuurlijk onder de titel 'Masango el Taino'. Het Ministerie van Toerisme heeft voor deze projecten 700.000,00 peso's beschikbaar gesteld. Echter, voor het geheel afronden van deze zeer arbeidsintensieve opdracht is minstens een miljoen peso's nodig. Voor iedere seconde tekenfilm moeten 15 cartoons worden getekend en gefotografeerd. Voor tekenfilms van Walt Disney bijvoorbeeld zijn teams van enige honderden medewerkers en cartoon tekenaars maandenlang bezig. Victor moet al dat werk alleen verrichten. Voor het ontbrekende bedrag van 300.000,00 peso's wil Victor ondernemers in Sosúa en burgenmeester Ilana Neumann om steun vragen. Het zal een groots promotie project voor Sosúa worden waar de gehele gemeenschap wel bij vaart. De korte tekenfilm evenals de mini serie zal op een TV zender in Santo Domingo (ook in Sosúa te ontvangen) te zijner tijd worden uitgezonden.
Foto's en informatie: Chris Beken.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Voramar BBQ Party
Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com