Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

13 april 2015

Alsjeblieft, voor Sharina!

Patty Lacey (Jolly Roger) en ikzelf (Angie Wolff) bezochten Sharina, thuis in La Union, om een update te krijgen over haar toestand en haar behoeften. We waren blij om te zien dat haar toestand blijft verbeteren, maar ze heeft nog een lange weg te gaan. Alles bij elkaar was ze goed gehumeurd en ook nog blij dat ze uit het ziekenhuis was. Dank aan allen voor hun donaties en goede wil om haar alvast zo ver te krijgen.
Zoals velen weten, heeft Sharina een ongeluk gehad, toen een betonnen muurtje van Helados Bon in Charamicos van het dak viel op de toeschouwers van de parade die langs kwam. Sharina werd van achteren geraakt door het muurtje waarbij ze aan haar rug gewond raakte (gelukkig slechts snijwonden en blauwe plekken) maar waarbij haar benen werden verpletterd werden, net onder haar knieën. Een 10 uur durende operatie volgde in Bournigal Clinic waarbij de pezen en aderen geopereerd werden en zeven tijdelijke pinnen ingebracht om de benen te stabiliseren. Er was ook meteen een tweede spoedoperatie nodig. Vanwege de vaardigheid en toewijding van de artsen was amputatie van de benen van Sharina niet nodig. De totale kosten waren $ 714,736.20 RD.
Sharina is toen verplaatst naar het San Isidro Militair Hospitaal in Santo Domingo. Dit is een ziekenhuis voor militair personeel en heeft zeer ervaren artsen voor dit soort orthopedisch behandelingen. Normaal gesproken zou Sharina niet in aanmerking komen voor zorg in dit ziekenhuis, maar na wat telefoontjes van Ilana Neumann, burgemeester van Sosúa, is Sharina toch in dit ziekenhuis opgenomen, wij danken Ilana! Bij het San Isidro Ziekenhuis zijn veel kosten zoals, dagelijkse kamer vergoedingen, medicijnen en analyses niet in rekening gebracht, dit is een grote hulp. Er zijn nog steeds veel kosten waar de familie voor op moet draaien. Veel van de voorgeschreven medicijnen, de materialen (zoals pennen) voor chirurgie en veel van de laboratoriumtests, dit moet allemaal door de familie betaald worden. Het ziekenhuis neemt bloedmonsters etc. geeft ze aan Sharina’s moeder die ze dan naar laboratoria in Santo Domingo brengt, niet alleen moet ze het lab betalen maar ook de taxi's (San Isídro ligt dicht bij de luchthaven dan Santo Domingo), sommige dagen betaalt ze meer dan $ 4,000RD aan taxi's. Sharina moet 18 april weer terug naar het ziekenhuis voor haar volgende operatie, dan zullen de tijdelijke pinnen verwijderd worden en zullen er nieuwe (zeer dure) pinnen ingezet wordden. Verdere operaties zijn nodig om de schade aan haar botten te herstellen.
Het was geweldig om Sharina weer te ontmoeten; ze is een lieve, niet-veeleisende en ongelooflijk dappere jonge dame. Ze is bedlegerig en kan niet eens genieten van de eenvoudigste luxe, zoals naar het toilet gaan. Ze heeft veel pijn, en toch worden we met een glimlach ontvangen. Ze vraagt niet om veel, ze kijkt films op haar laptop die een vriend voor haar downloadt, ze luistert naar muziek of kijkt televisie. Toen ik haar vroeg of zo ook Internet had vertelde ze ons dat ze zich dat niet konden veroorloven. Toen ik vroeg of ze het zou willen gaf ze ons een lieve glimlach die ons duidelijk maakte dat ze dat heel graag zou willen! Misschien dat iemand in staat is om haar daar mee te helpen...
Sharina
Sharina
Veel mensen hebben gevraagd hoe ze kunnen helpen, wat heeft Sharina nodig? Het is allemaal nog niet duidelijk en we hebben ook geen idee wat de totale kosten zullen zijn voor Sharina's behandelingen, maar de raming van de dokter is dat het kan oplopen tussen de $ 3,000,000RD ($ 70,000US) tot $ 4,000,000RD ($ 90,000US) of meer... Ze kunnen het niet precies zeggen, het ligt aan de genezing van Sharina. We verwachten dat de komende operatie toch $ 1,000,000RD ($ 23,000US) zal kosten omdat er pennen moeten komen uit de Verenigde Staten en die zijn kostbaar. Als de doctoren over drie weken de foto’s kunnen bekijken weten we meer. Wij willen ons graag voorbereiden op de operatie, zo veel mogelijk middelen verzamelen, zodat er rustig aan de operatie begonnen kan worden. Er ligt nog een rekening bij San Isidro, maar die hebben ze nog niet aan de familie gegeven.
We hopen dat Sharina door jullie geholpen wordt, zowel door middel van donaties van geneesmiddelen, materialen of geld om de hieronder genoemde zaken te kunnen kopen. Sharina heeft voor de komende maand, dagelijks de volgende zaken nodig en hulp wordt zeer gewaardeerd:
Tramakin - (pijnstiller) 3x / dag
Levofloxacina 750 mg - (antibiotica) 2x / dag
Omeprazol cinfamed 20mg - (voor de maag) 3x / dag
Steriel gaasje Gasa Esteril 3x3 8-laags (20 x12) 100 stuks
ProCare Luiers Ademende Adult Dipers - Medium 16UDS (CRB-012/1) (Sharina maakt gebruik van een pakket om de twee dagen)
Prevaleren Absorberende Protection (Sabanita Verde 15 UDS.) Maat 23x56 (Maakt gebruik van 5 pakketten per week)
Pampers - babydoekjes - (één doos om de twee dagen)
Elastische bandage van 4 x 5 YDS. - (Gebruikt 4 per dag)
Zoutoplossing 0,9% (cloruro de sodio 0.95 1000ml ALFA) (Om de wond schoon te maken - maakt gebruik van 1000 ml per dag)
Zorgen - Voedingssupplement - 3x / dag
Verpleegkundige zorg - dagelijks - $ 2,000RD
En nog veel meer...
Sharina heeft een lange weg te gaan we willen haar graag weer zien lopen!
Blijf Sharina helpen alsjeblieft!
Donaties kunnen worden gedaan op de volgende manieren:
Drop off (geld of goederen) - EPS - Sosúa / EPS Cabarete / Jolly Roger
Doneren:
In de Dominicaanse Republiek - Bij Banco Popular 790139786 (Angelika Wolff)
International: www.gofundme.com


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Voramar BBQ Party
Restaurant Hispaniola Diners Club
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com