Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

13 december 2014

De stichting de Samaritaan bouwt scholencomplex

In 2005 stichtte Judith, afgestudeerd juriste (en praktiserend Christen), samen met haar man Roberto een schoolproject voor arme kinderen nabij het vliegveld van Puerto Plata. Het gaat bij het schoolproject om kinderen van voornamelijk Haïtiaanse ouders die in een sloppenwijk tegenover de luchtmachtbasis nabij het vliegveld wonen. Deze kinderen hebben geen geboorteakte en staan niet bij de burgerlijke stand geregistreerd. Om die reden kunnen ze geen gebruik van het gratis openbaar onderwijs maken. Ze namen het initiatief tot de oprichting van een kleuterschool en een basisschool onder de naam: 'Colegio Evangelico Asher'.
Colegio Evangelico Asher
Colegio Evangelico Asher
Ze vonden een gebrekkig onderkomen en goede leraren die bereid waren tegen een laag salaris les te geven. Gelukkig kwamen ze in contact met Sylvia en zij had in Nederland geld bij elkaar gesprokkeld (van vrienden en kennissen) om dit project te ondersteunen. Met geld werden de noodzakelijke schoolmaterialen gekocht en konden de leraren maandelijks salaris ontvangen. De begeleiding en de controle op het geld werd door de Sosúa Kids Organisatie verzorgd. Maar nu zijn we negen jaar verder en is de school uitgegroeid tot een kleuter, basis en middelbare school. Er zijn momenteel meer dan 300 leerlingen die gebruik maken van dit onderwijs. Het goede nieuws is tevens dat de stichting de Samaritaan zich over de school heeft ontfermd. Er wordt nu druk gewerkt aan een volledig nieuw en modern ingericht schoolgebouw. Ook de salarissen van de leerkrachten worden voorlopig door de stichting Samaritaan betaald. Er is een aanvraag naar het Ministerie van Onderwijs gestuurd om de school officieel te erkennen. Na het verkrijgen van een officiële status worden de salarissen en exploitatie kosten hopelijk door het ministerie betaald.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com