Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

5 december 2014

Oude mijn als oplossing voor de wateroverlast

Onlangs maakten we er melding van dat burgemeester Ilana Neumann de firma Tractor Del Norte opdracht had gegeven de bedding van de rivier Sosúa met zijn zijriviertjes schoon te maken. De firma Tractor De Norte heeft met zwaar materieel tonnen aan huisvuil en zand uit de riviertjes geschept. Zo werd voorkomen dat tijdens zware regenval de rivieren buiten hun oevers traden en de huisjes die langs de oever zijn gebouwd, onder water kwamen te staan of werden weggespoeld. Maar daarmee is er nog geen einde gekomen aan de wateroverlast. Ook in Sosúa staan de straten bij zware regenval vele uren onder water en zijn dan voor het verkeer nauwelijks begaanbaar. Het gaat altijd weer om de zelfde plaatsen in El Batey. Bij de slijter Super Super en vlakbij het stadhuis staat het water dan weer een halve meter hoog. Ook bij de kruising bij hotel Europa staat het water hoog en is het voor bromfietsen onbegonnen werk. Het probleem is dat Sosúa onderaan enige heuvels ligt en dat het water van deze heuvels Sosúa instroomt. De weg vanaf museum Castillo Mundo King naar beneden langs het politiebureau is de grootste boosdoener. Als het regent stroomt vanaf die weg een enorme vloed aan water El Batey binnen.
Wateroverlast
Wateroverlast
De mijn
De mijn
Er is wel een oplossing voor dit probleem voorhanden. Een vijftigtal meters voor Europa Hotel in de hoofdstraat Pedro Clisante is achter het auto verhuur bedrijfje een oude caliche mijn. Dit is de eerste en oudste caliche mijn van Sosúa, met een omvang van zeker 2500 vierkante meter en een diepte van zeker vier meter. Al het regenwater en rioolwater wordt op deze mijn geloosd. Maar de mijn is dicht geslibd. De bovenkant is bedekt met een ondoordringbare modderlaag en huisvuil van een halve meter dikte. Verder is de bovenlaag ook nog eens dicht begroeid. De mijn kan nu nog maar beperkt water opnemen. De burgemeester heeft al eens opdracht gegeven deze ondoordringbare modderlaag gedeeltelijk te verwijderen zodat het water weer opgenomen kan worden. Toen de firma met zwaar materieel arriveerden verbood de eigenaar van het terrein deze werkzaamheden. Hij wil het terrein wel verkopen, maar intussen moet iedereen wel van het terrein afblijven. De burgemeester kon niet anders dan opdracht geven tot de aftocht. Burgemeester Ilana Neumann heeft voorlopig onvoldoende middelen om de oude mijn aan te kopen en zo blijven de bewoners van Sosúa door wateroverlast geplaagd.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Voramar BBQ Party
Restaurant Hispaniola Diners Club
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com