Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

26 augustus 2014

Danilo Medina, de populairste president ooit

Op 16 augustus 2012 trad Danilo Medina aan als nieuwe president. Met zijn vriendelijke en rustige optreden en zijn welgemeende interesse voor de gewone burger heeft deze president (bijna) iedereen voor zich gewonnen. Hij beloofde bij zijn aantreden het onderwijs te verbeteren en het analfabetisme aan te pakken. Hij is nu druk bezig het aantal leslokalen te verdubbelen en hogere eisen te stellen aan de bekwaamheden van de leerkrachten. Hij brengt hiervoor in fases de onderwijsbegroting op 4% van het BBP. Verder zijn de vaste weekend trips die hij naar allerlei dorpen en gehuchten in het land maakt zeer populair onder de bevolking. Daar luistert hij naar de noden van de gewone bevolking en tracht met mini kredieten mensen te ondersteunen. Ook had hij de intentie de corruptie te bestrijden. Maar daar boekt hij minder succes in. De weerstand tegen de aanpak van corrupte ambtenaren, politici, militairen en politie is taaier dan hij hoopte. Ook stimuleerde de president met gerichte subsidies het toerisme in het land. Het toerisme is nog steeds de belangrijkste inkomstenbron en werkgever in het land.
Danilo Medina
Danilo Medina
Bijna iedereen die we spraken hoopt dat de president zich voor een tweede termijn beschikbaar stelt. Zelf zegt hij dat hij daar vanaf ziet. Zijn kinderen en vrouw zien hem te weinig en zij willen nu hun vader weer terug. Anderen zeggen dat de werkelijke reden is dat hij met Leonel Fernández een overeenkomst heeft dat hij slechts één termijn het land zal besturen. Leonel Fernández heeft al laten weten dat hij weer beschikbaar is als presidentskandidaat voor zijn partij de PLD. Maar onlangs liet Danilo Medina zich ontvallen dat, als het gehele volk het wil, hij misschien toch voor een nieuwe termijn beschikbaar is.


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Restaurant Hispaniola Diners Club
Easter Brunch @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Island Breeze Band & Dick Lupino @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com