Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

19 augustus 2014

Burgemeester maakt de balans op

Onlangs maakte burgemeester Ilana Neumann van Sosúa de balans op over haar regeerperiode 2013 - 2014. Dit deed zij in tegenwoordigheid van vertegenwoordigers van buurt comités, commandanten van de politie en militairen en politici van de verschillende politieke partijen. Ze haalde hierbij uit naar critici die haar beleid met obstructie, valse informatie, roddels en pertinente leugens onderuit willen halen. Zij noemden hen 'wolven in schaapskleren'.
Vervolgens gaf ze een opsomming van de behaalde resultaten ten behoeve van de gemeenschap van Sosúa. De wijk Villa Liberación heeft nu de beschikking over een wijkcentrum waar scholings-, voorlichting- en gezondheidsactiviteiten plaats vinden. Het gaat om een wijk waar de armoede en werkloosheid erg groot is. Verder werd in de afgelopen periode een cultuurcentrum (Casa de Arte) geopend. Daar krijgen nu meer dan honderd kinderen muziek-, ballet-, schilder-, zangles. Ook worden er voor tientallen jongeren workshops gehouden waaronder het vervaardigen van sierraden. De burgemeester zei dat het cultuurhuis van Sosúa toonaangevend voor de provincie Puerto Plata is. Er krijgen 22 studenten onder leiding van lerares Venus Guerrero vioolles. Verder repeteert daar het gemeentelijk zangkoor en worden er regelmatig kunst exposities gehouden. Ook worden er belangrijke schrijvers uitgenodigd om hun literaire werk onder de aandacht van het publiek te brengen. Bovendien werd door het gemeentebestuur allerlei culturele activiteiten ondersteund als het jaarlijkse Gastronomisch festival, het Jazz festival en het Intensieve School Ontwikkelingsprogramma.
Ilana Neumann
Ilana Neumann
Dit schoolprogramma heeft de bedoeling excellente leerlingen te belonen en te stimuleren verder te studeren. Verder noemde de burgemeester bijdragen aan kerkelijke organisaties en het opzetten van een alfabetiserings-programma. Maar ook ontvingen de sportverenigingen financiële ondersteuning en sportuitrustingen. Minvermogenden kregen hulp voor begrafeniskosten. De brandweer en ambulance kregen brandstof dit alles tezamen ter waarde van een miljoen peso! Verder werden sportcentra's aangelegd of gerenoveerd. Ook de vuilophaal werd verbeterd en werden op verschillende plaatsen vuilnisbakken geplaatst. De burgemeester sloot af met felle kritiek op haar opponenten die volgens haar met alle middelen proberen haar in diskrediet te brengen. Opbouwende kritiek is altijd welkom, maar roddels, leugens en obstructie is contra productief voor de gemeenschap van Sosúa. Maar ze had ook nog een punt van zelfkritiek. De communicatie met de bevolking kon beter en daar gaat ze de komende periode meer aandacht aan geven.
Informatie en foto's: Félix Corona
(voorlichter gemeente Sosúa)


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com