Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

16 augustus 2014

1 miljard peso omzet, Cruiseschiphaven Maimón

Eind van het jaar moet de nieuwe cruiseschip haven in Maimón eindelijk gereed zijn. Dan zullen de cruiseschepen van de firma Carnival Corporation daar dagelijks aanleggen. Over de economische gewin voor de noordkust is de overheid zeer optimistisch. Lorenzo Sancassani (directeur van Toerisme) zei dat in het eerste jaar gerekend kan worden op een omzet van ruim 1 miljard peso's. Hij rekende voor dat, gemiddeld genomen, iedere cruiseschip passagier 100 dollar uitgeeft bij een uitstapje naar Maimón en Puerto Plata. Volgens de directeur Toerisme kan in het eerste jaar gerekend worden op 300.000 passagiers.
Carnival Conquest
Carnival Conquest
Tegen een koers van 44 peso voor een dollar maakt dat dan er ruim een miljard peso voor de verschillende ondernemingen in Maimón en Puerto Plata beschikbaar komt. Daarbij komen nog de inkomsten uit onderhoud van de cruise terminal, havenbelasting, voedsel, drank en brandstof. Hij schat in dat minstens 1200 mensen een baan dankzij deze toeristische activiteiten zullen hebben. Natuurlijk moet er nog veel gebeuren op het gebied van scholing van het personeel, infrastructuur en toeristische attracties. Momenteel wordt hiervoor het historisch centrum van Puerto Plata volledig gerenoveerd. Ook wordt er nu gewerkt aan de bouw van een amfitheater aan het einde van de Malecón. Het theater zal aan 3500 bezoekers een zitplaats bieden. De bedoeling is dat dit theater voor allerlei culturele activiteiten gebruikt wordt. Maar het is zeker dat cruiseschip haven in Maimón een enorme economische impuls aan de noordkust zal geven. In hoeverre ook Sosúa en Cabarete van deze ontwikkelingen zullen profiteren is nog niet geheel duidelijk.
Bron: Puerto Plata Habla


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Restaurant Hispaniola Diners Club
Easter Brunch @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Island Breeze Band & Dick Lupino @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com