Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

1 augustus 2014

Komt er een Zona Franca in Sosúa?

Volgens een bericht in het weekblad El Faro (Puerto Plata) worden momenteel voorbereidingen voor de aanleg van een Zona Franca in Sosúa getroffen. Het initiatief schijnt uit te gaan van Ian Schembri Sant, CEO van de The Ocean Club Group. Er zijn in de Dominicaanse Republiek ongeveer 500 ondernemingen actief in de ca. vijftig 'Zonas Francas', dus belastingvrije zones. Bedrijven in deze zones hebben voor een periode van vijftien jaar vrijstelling van verschillende belastingen. Deze zones zijn met name opgezet voor de exportproductie. Meer dan 50% van de ondernemingen is actief op het gebied van textiel- en kledingproductie voor de Amerikaanse markt. Bijna de helft van de ondernemingen is van Amerikaanse origine. Maar in Sosúa wil men vooral bedrijven in de IT sector, in de energie besparing sector en bedrijven voor beveiligapparatuur en dergelijke aantrekken. De nieuw te creëren Zona Franca mag geen concurrentie voor de bestaande Zona Francas in Puerto Plata en Santiago opleveren. Volgens het artikel in El Faro beschikt Sosúa hiervoor over unieke mogelijkheden. Er zijn namelijk veel universitair geschoolden in de regio want er zijn drie universiteiten in Puerto Plata. De afgestudeerden zijn tweetalig, want ze spreken naast Spaans ook Engels.
Zona Franca
Zona Franca
De infrastructuur is gunstig en het vliegveld is slechts op 15 minuten afstand gelegen en goed bereikbaar. Voor hoogopgeleiden is Sosúa met zijn prachtige strand, watersport, internationale restaurants, cultuurhuis en rijke Joodse traditie aantrekkelijk om te wonen. De nieuw in te richten Zona Franca zal voor zeker 100 hoogopgeleiden een baan opleveren. Met daarnaast nog 200 banen voor jonge professionals. Daarnaast zullen veel inwoners een baan vinden in de beveiliging, transport en onderhoud. Verder zullen allerlei ondernemingen als kapsalons, colmados, supermarkten, barretjes, restaurants, modewinkels en de woningmarkt profiteren van de toegenomen koopkracht van de werknemers van deze nieuwe Zona Franca.
Bron: El Faro


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Restaurant Hispaniola Diners Club
Easter Brunch @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Island Breeze Band & Dick Lupino @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com