Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

22 december 2013

Sylvia blijft zich voor het onderwijs inzetten

De voorzitster en oprichtster Sylvia Berkley van de Nederlandse 'Stichting Help Sosuakids naar School' bezocht onlangs weer Sosúa. Ook nu had ze weer van alles voor haar school 'Colegio Evangelico Asher' meegenomen. De school groeit nog steeds en telt nu al 250 leerlingen met 11 leerkrachten, 3 hulpkrachten en een kokkin. De eerste leerlingen zijn inmiddels afgestudeerd en konden daarbij aan werk geholpen worden. Ook nu weer bracht Sylvia fondsen uit Nederland mee waarmee een gedeelte van de salarissen van de onderwijskrachten betaald kunnen worden. Maar, zo zei Sylvia, je merkt dat het crisis is in Europa, want de toestroom aan donaties is sterk afgenomen.
Camú Kids
Camú Kids
Het is nu veel moeilijker om aan het benodigde geld voor de salarissen van de onderwijskrachten te komen. Gelukkig is er een Canadese charitatieve organisatie die met raad en daad ondersteuning geeft. Dankzij hun steun kunnen de leerlingen binnenkort naar een beter toegerust schoolgebouw verhuizen. Het gaat voornamelijk om (Dominicaanse en Haïtiaanse) kinderen woonachtig in de wijk tegenover de luchtmachtbasis nabij het vliegveld, die niet in het volksregister staan ingeschreven en dus geen recht hebben op gratis onderwijs. Dus zonder het schoolproject 'Colegio Evangelico Asher' zouden deze kinderen van onderwijs verstoken blijven. Tevens steunt haar stichting al jaren de Sosúa Kids Org. Daarnaast startte Sylvia dit jaar het 'Project Camú'. In het arme bergdorpje Camú kregen de laatste 25 kinderen uit het dorp ook schooluniformen etc. zodat nu alle kinderen uit Camú naar school gaan. Sylvia hoopt dat haar stichting ook die kinderen de komende jaren kan blijven helpen en heeft daarvoor in totaal € 1000,-- (US $ 1,300) per jaar nodig. Ondanks de economische crisis hoopt Sylvia dat U de kansarme kinderen blijft ondersteunen.
Web: www.sosuakids2school.nl
Bankrekeningnummer: NL30ABNA0572739818 (= IBAN/SWIFT)
BIC nummer bankrekening: ABNANL2A


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com