Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

30 november 2012

Eerste steen voor een nieuwe school is gelegd

Op dit moment wordt op een bouwrijp gemaakt stuk terrein in een wijk van Sosúa (La Unión) de eerste steen voor een nieuwe school voor het basis-, voortgezet- en vakonderwijs gelegd. Uit een onderzoek verricht door het Bureau voor Statistiek (ONE) blijkt dat 30,7% van de kinderen tot 15 jaar geen geboorte akte hebben. Officieel bestaan ze dus niet!
Bouw van de nieuwe school
Bouw van de nieuwe school
Zonder geboorteakte mogen kinderen niet naar school, op latere leeftijd niet stemmen, kunnen geen paspoort verkrijgen en kunnen geen aanspraak op een erfenis doen. Uit het onderzoek wordt ook duidelijk dat het voornamelijk om kinderen (89,3%) uit arme gezinnen gaat. Vier organisaties hebben de handen ineen geslagen om een bijdrage te leveren voor de bouw van een school voor juist deze kinderen. Kinderen uit arme gezinnen die zonder geboorteakte dus verstoken zijn van onderwijs. Het gaat om 'Colour4Kids', 'Asher Foundation', een 'Canadese Geloofsgemeenschap' en de 'Stichting Help Sosúakids naar School'. De Nederlandse stichting 'Colour4Kids', heeft fondsen (1/4 deel) beschikbaar gesteld voor de bouw van de school. De projectleider van de stichting de heer Hassan Taleï is momenteel in Sosúa om toezicht op de bouw te houden.

Sylvia Berkley

De Asher Foundation en de Canadese Geloofsgemeenschap zijn daarbij de hoofdsponsors van het project en hebben ook nog de exploitatie (het beheer en organisatie van de school) in handen. Het gaat dan om de aanstelling van de leerkrachten, huishoudelijk personeel en betaling van de salarissen en onderhoud van het gebouw. Maar ook om de dagelijkse verstrekking van een schoolmaaltijd. Voor veel kinderen is de schoolmaaltijd het enige dat ze per dag aan voedsel krijgen. Sylvia Berkley van de Nederlandse 'Stichting Help Sosúakids naar School' heeft als kleine organisatie een kleinere rol in het geheel. Zij coördineert tussen de verschillende stichtingen en onderhoudt de contacten. Dankzij de onbaatzuchtige inzet van zoveel vrijwilligers in Canada, de USA en Nederland kunnen binnenkort (uiteindelijk) 650 kinderen (zonder geboorteakte) naar school en vakonderwijs volgen.
Bouw van de nieuwe school
Bouw van de nieuwe school
Met een vakonderwijs diploma op zak hebben ze dan zicht op een betere toekomst.

Web: www.colour4kids.nl
E-mail: info@colour4kids.nl
Web: www.theasherfoundation.org


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Voramar BBQ Party
Restaurant Hispaniola Diners Club
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com