Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

23 oktober 2011

Naaimachines voor de leerlingen van 'Colegio Evangelico Asher'

De voorzitster en oprichtster Sylvia Berkley van de Nederlandse 'Stichting Help Sosúa Kids naar School' bracht onlangs wederom een bezoek aan onze badplaats. Ze logeerde in Casa Marina Resort waar ze al een bekende persoonlijkheid is geworden.
Naaimachines voor de leerlingen
Naaimachines voor de leerlingen
Dit keer had ze naast donaties, een grote partij stoffen van hoge kwaliteit meegenomen. De school 'Colegio Evangelico Asher' waar Sylvia zich voor inzet, heeft van een Canadese organisatie vijf gebruikte naaimachines gekregen. Maar wat ontbrak waren de naalden, garen en stoffen. De bedoeling is dat de leerlingen, zowel de jongens als de meisjes, met de machines leren omgaan en van de door Sylvia meegebrachte stoffen (en garen en naalden) gebruiksgoederen als lakens, slopen, gordijnen enz. vervaardigen. Sylvia heeft dankzij het gulle aanbod van Arkefly extra koffers met stoffen mogen meenemen. Maar helaas heeft ze in Nederland nog 150 kilo prachtige stoffen moeten achterlaten. Misschien kunnen bezoekers aan Sosúa wat kilo-tjes meenemen? Daarnaast kwam Sylvia ook met een aardig bedrag aan donaties voor de salarissen van de leerkrachten van de school.

Sosúa Kids

De school groeit nog steeds en telt nu al 225 leerlingen met 15 leerkrachten en hulpkrachten met onder andere een kokkin. De oecumenische gemeenschap met als drijvende kracht Eric de Jong, in Hardinxveld, had hiervoor een rommelmarkt gehouden en dat had een behoorlijk bedrag opgeleverd. De eerste leerling is inmiddels afgestudeerd en kon daarbij aan werk geholpen worden. De wens van Sylvia en de leerkrachten aan de school is om het project uit te breiden met een ambachtsschool. Er is veel werkloosheid onder de Haütiaanse en Dominicaanse bevolking. Maar het blijkt steeds weer dat een goed opgeleide vakman of vakvrouw altijd wel aan werk kan komen.
In Sosúa is er nog een stichting die zich het lot van de kinderen aantrekt. Namelijk de stichting 'Sosúa Kids Foundation'.
Naaimachines voor de leerlingen
Naaimachines voor de leerlingen
Ook voor deze stichting had Sylvia donaties uit Nederland ontvangen en konden kinderen uit Sosúa en omgeving voor dit schooljaar aan een schooluniform en boeken geholpen worden.
Web: www.sosuakids2school.nl
Web: www.sosuakids.com


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Voramar BBQ Party
Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com