Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

15 augustus 2011

Terug naar school met de Sosúa Kids!

Over de hele wereld bereiden kinderen en ouders zich voor op de 'terugkeer naar school'.
Dat is in Sosúa natuurlijk niet anders en ook dit jaar maken 440 kinderen gebruik van het 'Sosúa Kids'-programma. 'Sosúa Kids' is sins 2009 officieel als stichting geregistreerd, maar de organisatie bestaat al sinds de jaren 1990.
Schoolspullen voor in de rugzak
Schoolspullen voor in de rugzak
Michelle Bennett met vrijwilligers
Michelle Bennett met vrijwilligers
Het is een groep van gelijkgestemde mensen die zich realiseerde dat het onderwijs de belangrijke stap voor de vooruitgang is. Sosúa Kids is gestart met hulp aan slechts twaalf kinderen, maar nu in het schooljaar 2011 worden 440 kinderen in de gelegenheid gesteld naar school te gaan.
Het hele jaar door zijn er giften opgehaald, zijn er liefdadigheidsevenementen in vele delen van de wereld georganiseerd. Met de opbrengsten van al deze activiteiten zijn schooluitrustingen aangeschaft en de afgelopen vrijdagmiddag 5 augustus werden de rugzakken met schoolspullen en vouchers aan de kinderen uitgereikt. De gevulde rugzakken werden door vrijwilligers en onder leiding van Michelle Bennett uitgedeeld.

Casa Nelson

Casa Nelson, een warenhuis in Puerto Plata, helpt bij het voucher programma en heeft alle benodigde schoolspullen op voorraad.
Extra inkopen bij Casa Nelson
Extra inkopen bij Casa Nelson
Ouders komen de spullen ophalen
Ouders komen de spullen ophalen
Met de voucher ter waarde van RD $ 1500 kunnen de leerlingen in het warenhuis Casa Nelson, een schooluniform op maat aanschaffen en de rugzak voorzien van alle schoolspullen. De kosten voor de schoolbenodigdheden is 60 dollar per kind. Dank zij de steun van de stichting Sosúa Kids kunnen 440 kinderen uit arme gezinnen een jaar naar school. Maar er is ook een steunprogramma voor succesvolle kinderen die aan de Universiteit verder studeren.

Succesvol

Een deel van de eerste twaalf kinderen heeft trouwens hun opleiding nu afgerond en heeft nu een betaalde baan in Sosúa.
Van links naar rechts Ivan, Maria en Yoel Dominiguez. Ivan werkt al meerdere jaren bij Sosúa by the Sea. Hij is een air-conditioning en koelkast monteur. Yoel studeerde aan de universiteit van Puerto Plata om ingenieur te worden. Maria, ze is nog maar 14, zit nog steeds op school en doet het erg goed bij haar studie Engels.
succesvolle Sosúa Kids
Succesvolle 'Sosúa Kids'
Photograph courtesy of Michelle Bennett

Giften

Veel mensen en organisaties ondersteunen de stichting Sosúa Kids, of met giften of met vrijwilligerswerk. Het bestuur van de stichting zet zich in om ook voor de toekomst Sosúa-kinderen een toekomst te bieden (Zie de website).
Vader met zoons bij Casa Nelson
Vader met zoons bij Casa Nelson
De leden van de stichting zijn, oud-president Karen Conquergood, Michelle Bennett, Harry Pryce en Janet Williams - de huidige president, Barb Andersen - de huidige vice-president en Lynden Anderson. Het gehele bestuur zet zich voor de volle 100% in om zoveel mogelijk kinderen uit Sosúa een toekomst te bieden. Voor het volgende schooljaar wil het bestuur voor minstens 500 kinderen een schooluitrusting verzorgen. Maar daar is wel hulp van donateurs voor nodig. Donaties kunnen in Sosúa worden ingeleverd bij verzamelpunten als Britannia Pub, Check Point Bar, Jolly Roger, in de Book Nook in Beach Way Plaza en West Indies Real Estate vlakbij Casa Marina Reef Resort. De website geeft veel meer informatie en kunt u vinden op: www.sosuakids.com


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Weekly Specials Restaurant Hotel Voramar
Restaurant Hispaniola Diners Club
Tadeu de Marco @ Swiss Italian Restaurant Paradas Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com