Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

28 november 2009

Help Sosúa Kids naar School

De voorzitster en oprichtster Sylvia Berkley van de Nederlandse 'Stichting Help Sosúa Kids naar School' bracht onlangs weer een bezoek aan de badplaats. Ze logeerde in Casa Marina waar ze langzamerhand een bekende persoonlijkheid is geworden. Ze had voor haar stichting weer een redelijk bedrag aan geld van bereidwillige sponsoren uit Nederland meegekregen. Hoewel het bedrag gelijk was aan de vorige keer, maakt Sylvia zich wel zorgen over de gevolgen van de economische crisis voor haar stichting.
Sylvia en de kids
Sylvia en de kids
Maar het was gelukkig voldoende om de salarissen voor de leerkrachten van 'Colegio Evangelico Asher' voor de komende maanden te garanderen. Het gaat hierbij om een schoolproject met kinderen van voornamelijk Haïtiaanse ouders die in een sloppenwijk tegenover de luchtmachtbasis nabij het vliegveld wonen. Deze kinderen hebben geen geboorteakte en staan niet bij de burgerlijke stand geregistreerd. Om die reden kunnen ze geen gebruik van het gratis openbaar onderwijs maken. Judith, afgestudeerd juriste (en praktiserend Christen), nam in 2006 samen met haar man Roberto, het initiatief tot de oprichting van een kleuterschool en een basisschool. Ze vonden een gebrekkig onderkomen en goede leraren die bereid waren tegen een laag salaris les te geven. Gelukkig kwamen ze in contact met Sylvia en zij had in Nederland geld bij elkaar gesprokkeld (van vrienden en kennissen) om dit project te ondersteunen.

Sosúa Kids Foundation

Inmiddels heeft de alsmaar in leerlingen en leerkrachten uitbreidende school een nieuw en beter onderkomen betrokken. Een groep Amerikaanse vrijwilligers heeft de binnenkant van de school geschilderd en dat is erg mooi geworden. Leiding en leerlingen van de school hebben samen met milieubewuste bewoners uit de omgeving de stinkende illegale vuilnisbelt vlakbij de school opgeruimd en maatregelen genomen ter voorkoming van nieuwe stortingen. Het trof Sylvia tijdens haar bezoek aan de school, dat de vele getraumatiseerde kinderen zich zo welkom en veilig op deze school voelen en dat is nu juist waar zij met z'n allen zo hard aan werken. De Nederlandse stichting Miva hielp eerder dit jaar met de aankoop van een 2e hands auto met laadbak. De leerlingen kunnen nu vervoerd worden en de proviand voor de dagelijkse gratis maaltijd die de kinderen aangeboden krijgen, kan daarmee opgehaald worden. Maar dit is niet het enige project wat door Sylvia ondersteund wordt.
Sylvia en de kids
Sylvia en de kids
In Sosúa is de stichting 'Sosúa Kids Foundation' actief. Ruim 300 kinderen kregen dit schooljaar een schooluniform en boeken van de Sosúa Kids Foundation en een paar studeren aan de universiteit. Een deel van de donaties, die door Sylvia waren meegenomen, kwam aan deze stichting voor de arme kinderen van Sosúa ten goede. Wil je meer informatie over deze, geweldig goed werk verrichtende stichting?
Kijk dan op hun website:
www.sosuakids2school.nl


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Restaurant Hispaniola Diners Club
Easter Brunch @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Island Breeze Band & Dick Lupino @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com