Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

12 april 2009

Sosúa Kids naar school

Sylvia Berkley van de Nederlandse Stichting Help Sosuakids naar School was na 8 maanden weer terug in Sosúa om zich op de hoogte te stellen hoe het gaat met de 2 projecten van de Stichting Help Sosúakids naar School.
Een cheque ter waarde van 5890 euro werd overhandigd aan de Sosúa Kids Org. voor de beide projecten.
1.Via de Sosúa Kids Org. in de DR aanschaf schooluniformen en leermiddelen voor kansarme kinderen openbare school.
2. Colegio Evangelico Asher privéschool, voor arme Dominicaanse kinderen en Haïtiaanse vluchtelingen, die niet naar de openbare school kunnen plus avondonderwijs (groot) moeders van leerlingen (alfabetisering). Bijdrage aan leraarsalarissen, voeding en kleding.
Sosúa Kids
Sosúa Kids
Wat minder schoolbezoeken dan gepland konden doorgaan, wegens de zware regenbuien. Kinderen kunnen dan vaak niet naar school komen omdat de wegen ontoegankelijk zijn geworden. Nieuws is dat de Sosúa Kids Org. in de DR binnenkort een stichting wordt, hetgeen prima is.

Crisis

Goede voortgang Colegio Evangelico Asher. Ca 200 kinderen staan ingeschreven en ca 40 moeders. Ook kinderen met leermoeilijkheden (bijv. dyslectie) krijgen vooral hier extra aandacht en hulp. Binnenkort hoopt de Colegio kunnen beschikken over een 'camioneta' die zo hard nodig is om de kinderen te vervoeren. Sylvia begeleidde de aanvraag voor dit transportmiddel bij de Nederlandse Stichting Miva. Iedereen was dolgelukkig toen Miva de aanvraag honoreerde om de camioneta grotendeels te betalen.
Sosúa Kids
Sosúa Kids
Het rest bedrag blijft voor eigen rekening en Sylvia hoopt dat vooral trouwe Sosúabezoekers, die de omstandigheden in de DR maar al te goed kennen, een beetje willen helpen om de laatste 800 euro bijeen te krijgen. Vaak schrijven de trouwe Sosúagangers over de armoede in Sosúa en omgeving, maar via Stichting Help Sosúakids naar School kan men ook concreet bijdragen aan onderwijs en een betere toekomst voor kansarme kinderen.
Toeristen weten vaak niet hoe weinig een Dominicaan verdient. Als je bijv. op tour gaat verdient zowel de gids als de chauffeur ca 5 euro voor 1 hele dag werken. Met wat fooi maakt de toerist het leven van die gezinnen heel wat leefbaarder. Ook het hotelpersoneel verdient een dergelijk bedrag per dag.
Ondanks de economische crisis blijft Sylvia hoopvol dat zij de kansarme kinderen duurzaam kan blijven steunen.

Bankrekeningnummer: 57.27.39.818 (te Weesp)
BICnummer bankrekening: ABNANL2A


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Voramar BBQ Party
Restaurant Hispaniola Diners Club
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com