Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

21 mei 2008

Sylvia kwam met een donatie van 5000 euro

Er zijn (minimaal) vier organisaties in Sosúa die zich inzetten voor een betere toekomst voor de armste kinderen van Sosúa. Sosúa Kids Organisatie is daar een voorbeeld van en het bestuur van deze organisatie bestaat onder andere uit Janet Williams, Barbara en Linden Anderson en Karen Conguergood. Zij helpen 282 schoolkinderen in Sosúa aan schooluniformen, boeken en schrijfgerei.
Sylvia met een donatie van 5000 euro
Sylvia met een donatie van 5000 euro
Verder betalen zij de studiekosten van vier studenten die nu aan de Universiteit studeren. Het project SOSua heeft een schooltje in een arm gehucht geadopteerd. Dat is een dorpje waar voornamelijk Haïtianen wonen die geen recht op gratis onderwijs hebben. Het project SOSua betaalt de salarissen van de onderwijzers en de schooluitrusting. Onlangs organiseerde ze nog een schoolreisje voor een deel van de kinderen. Dan is er nog een organisatie die zich inzet voor de gehandicapte kinderen van Sosúa. Daar willen we binnenkort een artikel aan weiden. Maar nu gaat onze aandacht even uit naar de Stichting Help Sosuakids naar School'.
De Stichting Help Sosuakids naar School' wordt voornamelijk door Sylvia Berkley (Nederland) gedragen. Zij ondersteunt sinds 2006 de Sosúa Kids Organisatie en een school voor Haïtiaanse kinderen (Colegio Evangelico Asher) in de wijk 'El Batey de la Unión'. Dat is een wijk vlakbij het vliegveld.

Asher

Ook deze kinderen hebben geen recht op onderwijs omdat ze niet over de juiste documenten beschikken en dreigen daardoor van onderwijs verstoken te blijven. Maar door inzet van een aantal onderwijzers (Dominicanen) krijgen die kinderen nu toch onderwijs en Sylvia zorgt door het opzetten van donatie acties in Nederland, voor de betaling van hun salarissen. De betaling van de salarissen gaat via de organisatie Sosúakids. Afgelopen zondagmiddag 18 mei werd door Sylvia bij het trefpunt van de Sosúa Kids, de Checkpoint Bar, een cheque van 5000 euro aan de het bestuur van Sosúakids overhandigd. Sylvia had dat geld van allerlei mensen (particulieren) in Nederland voor haar project gekregen. Een ander deel van het geld wordt gebruikt voor de aankoop van schooluniformen voor de kinderen.
Ook de onderwijzers van de Colegio Evangelico Asher in El Batey de la Unión', trachten door allerlei acties geld bijeen te krijgen. Zo hebben ze dringend een nieuw onderkomen voor de schoolkinderen nodig. Ze hebben nu al op 250 schoolkinderen en het schoolgebouw is veel te klein geworden.
Daarom willen ze voor komende zaterdagavond 24 mei een benefiet avond organiseren met optredens van de schoolkinderen zelf en een muziekband. Ze hopen met de opbrengst van deze avond (de eerste aanbetaling) een nieuw schoolgebouw te kunnen kopen.
5000 Euro
5000 Euro
Wil je ook wat doneren?
Zie hieronder de gegevens:
Mw. S.J.E. Berkley, voorzitter
E-mail: help@sosuakids2school.nl
Weblog: sosuakids.punt.nl
M.i.v. 15 juni 2008 website:
www.sosuakids2school.nl
Bankrekening 57.27.39.818
BIC: ABNANL2A
IBAN: NL30ABNA0572739818


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Voramar BBQ Party
Serie Semi-Final A
Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com