Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

1 januari 2008

Somonca deelt voedselpakketten uit

De ecologische organisatie Somonca onder voorzitterschap van Milo Martinéz en vicevoorzitterschap van Garry Kooy, hadden een inzamel actie voor hulp aan de getroffenen van de storm opgezet.
Het afwegen van het meel
Het afwegen van het meel
Met name Garry Kooy wist veel vrienden en kennissen in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Australië, Verenigde Staten en Canada te bewegen een bijdrage te storten. In de week voor kerstmis was er voldoende geld verzameld zodat het bestuur van Somonca grote hoeveelheden rijst, olie, maïsmeel, bloem, vis in blik, bonen, suiker, spaghetti en koffie konden inkopen. De dagen erna werden besteed met het samenstellen van 62 levensmiddelen pakketten. De echtgenotes van het Somonca bestuur leverde hiervoor vrijwillig hun bijdrage met het afwegen van het meel, suiker, bonen enz. en met het verpakken van deze levensmiddelen.

De kerk

De pastor van de parochie nabij Sabenete wist families die zwaar door de storm gedupeerd waren en tot nu toe van de overheid nog geen hulp hadden ontvangen. Verder waren er nog hulpbehoeftigen in de buurt van Moca en in Charamicos. De dag voor kerst reden twee auto's waarvan één volgeladen met pakketten, richting Sabenete. Vanaf de weg was de nederzetting al te ontwaren. Het ligt in een dal en het is te begrijpen dat daar het hoge water flink huis had gehouden. Het water had ruim anderhalve meter hoog in de huizen gestaan en veel huisraad verzwolgen. De binnenkant van de kerk (door hen zelf gebouwd), lag bedolven onder een laag modder. Besloten werd om daar de pakketten uit te delen.
De pakketten worden uitgedeeld
De pakketten worden uitgedeeld
Binnen een mum van tijd stond de kerk vol met hulpvragende mensen. Er waren uiteindelijk niet genoeg pakketten en Garry beloofde de volgende dag terug te komen met nog wat pakketten voor de mensen die nu niet geholpen konden worden.

De vrijwilligsters
De vrijwilligsters

Garry Kooy

Na een afsluitend woord van de vicevoorzitter van Somanca de heer Garry Kooy en een stichtelijk woord door de plaatselijke pastor, werd er afscheid van de nu wat blijer kijkende inwoners van het gehuchtje genomen. Maar Somonca wil doorgaan met haar hulpacties. Bij veel mensen ontbreken de meubels en beddengoed. Nog veel huishoudens leven onder onmenselijke omstandigheden. De beloofde hulp van de regering voor deze slachtoffers van de storm blijft tot nu toe uit. We kunnen deze mensen niet aan hun lot overlaten. Somonca vraagt daarom aan iedereen een kleine bijdrage te storten.
Filmpje: www.blip.tv-1
Garry Kooy
Garry Kooy
Dit keer niet voor voedsel pakketten maar voor de aanschaf van meubilair en huisraad.
Filmpje: www.blip.tv-2


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Aperitivo & Pain Bencosme @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com