Sosúa-Nieuws
Sosúa-News on Istagram Join us on Facebook Follow us on Twitter Sosúa-News on Flickr Sosúa-News on YouTube Sosúa-News on LinkedIn E-mail Sosúa-Nachrichten

Gesponsorde Links

We willen alles weten!

Laatste nieuws


Residencial Hispaniola

11 oktober 2007

Schoolproject verloopt voorspoedig

We schreven er op 27 december 2006 al over: over Sylvia Berkley die de Sosúa kids Organisatie en tevens een schoolproject voor arme kinderen nabij het vliegveld van Puerto Plata ondersteunt.
Het gaat bij het schoolproject om kinderen van voornamelijk Haïtiaanse ouders die in een sloppenwijk tegenover de luchtmachtbasis nabij het vliegveld wonen. Deze kinderen hebben geen geboorteakte en staan niet bij de burgerlijke stand geregistreerd. Om die reden kunnen ze geen gebruik van het gratis openbaar onderwijs maken. Judith, afgestudeerd juriste (en praktiserend Christen), nam samen met haar man Roberto, het initiatief tot de oprichting van een kleuterschool en een basisschool. Ze vonden een gebrekkig onderkomen en goede leraren die bereid waren tegen een laag salaris les te geven. Gelukkig kwamen ze in contact met Sylvia en zij had in Nederland geld bij elkaar gesprokkeld (van vrienden en kennissen) om dit project te ondersteunen.
Sylvia, Judith en Bob
Sylvia, Judith en Bob
Met geld werden de noodzakelijke schoolmaterialen gekocht en konden de leraren maandelijks salaris ontvangen. De begeleiding en de controle op het geld werd door de Sosúa Kids Organistie verzorgd.
Dat was dus bijna een jaar geleden.

200 leerlingen

Nu is Sylvia weer voor een paar weken terug in Sosúa en heeft wederom in Nederland voldoende mensen enthousiast voor haar hulpproject gemaakt. Enerzijds zal het geld dat Sylvia aan de Sosúa kids Organisatie gaf voor een deel gebruikt worden voor de aanschaf van schooluniformen en ter bekostiging van de universitaire studie medicijnen voor enkele veelbelovende leerlingen.
De leerlingen met hun onderwijzeres
De leerlingen met hun onderwijzeres
Anderzijds zal het resterende deel van het geld ook dit jaar weer voor de leraarsalarissen van het schoolproject gebruikt worden.
Maar het project heeft intussen niet stil gestaan. Ten eerste is de school naar een beter toegerust gebouw verhuisd. Het vorige gebouw was smerig en lekte enorm bij iedere regenbui. Nu hebben ze wat verderop in het gehucht een gebouw met vier klaslokalen en een keuken betrokken. De keuken wordt gebruikt om iedere dag voor de kinderen een maaltijd klaar te maken. Veel kinderen komen zonder ontbijt op school en voor hen is de schoolmaaltijd het enige voedsel dat ze op die dag krijgen. De school is zo succesvol dat er al 200 leerlingen zijn ingeschreven. Er wordt nu 's morgens en 's middags les gegeven aan acht verschillende groepen. De bedoeling is dat er ieder jaar een leerjaar bijkomt. Momenteel is het nog beperkt tot de kleuterschool en basisschool.
De middelbare school is dus in voorbereiding.

De kleuterklas
De kleuterklas

Stroom

Ook ondersteunt de organisatie Sosúa Kids het project nu materieel. Veel kinderen hebben nauwelijks kleding en lopen op blote voeten. Karen en Bob hebben uit eigen middelen en donaties, schoenen en kleding voor de kinderen aangeschaft. Ze hebben nu ook een inversor met accu's in de school geïnstalleerd. Als de stroom weer eens voor vele uren onderbroken is, is er toch stroom in het gebouw en kunnen de lessen gewoon doorgaan.
Dankzij de inzet van Judith, Roberto en de toegewijde leraren, maar ook door de hulp van Sylvia en Bob uit Holland en Karen uit Canada gaat het voorspoedig met dit unieke schoolproject.
Wil je meer informatie over het goede werk van Sylvia?
Karen brengt schoenen voor de kinderen
Karen brengt schoenen
voor de kinderen
Kijk dan op haar weblog:
sosuakids.punt.nl
Of mail haar: jylky@planet.nl
Of kijk op: nl.youtube.com


Aankomst en vertrek Puerto Plata

Aankomst POPVertrek POP

Wisselkoers

Wisselkoers

I love Sosúa

I love Sosúa

Sosúa
¿Qué pasa?

«««««««   »»»»»»»


Restaurant Hispaniola Diners Club
Aperitivo & Dilcia & Melky @ Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Special Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club
Happy Hour @ Hotel Voramar
Happy Hour Menu - Restaurant Hispaniola Diners Club

Restaurant Hispaniola Diners Club
Hotel VoramarHotel Voramar
Swiss Italian Restaurant Parada Choco House of Music
Compucentro/Copicentro Sosúa Compucentro/Copicentro Sosúa
Germany Bar & Grill
Century 21 PerdomoCentury 21 Perdomo

 

Voorpagina |  Reacties |  Archief |  Wie zijn er? |  Sosúa | 
© 2022 Sosúa-Nieuws, Sosúa, República Dominicana, info@sosuanieuws.com